Skip to content

BURNTWOOD

Bæredygtige og holdbare facadeelementer i unikt og smukt udtryk

Ny metode til uudtømmelig kilde af genbrugstræ

I byggebranchen bliver der talt meget om genbrugstræ, men realiteten er, at det er omstændigt at genbruge træ fra en genbrugsstation, da det har forskellige dimensioner og farver samt kræver meget håndtering, før det er et færdigt brugbart produkt.

BurntWood har fundet en løsning til en uudtømmelig kilde af genbrugstræ, fordi træets forskellige dimensioner, længder og farver ikke er en hindring for produktionen, men i stedet bidrager til det færdige arkitektoniske udtryk.

Genbrugstræets forskellige dimensioner sammensættes i facadeelementer til en levende arkitektonisk struktur. Elementerne kan laves af træstykker helt ned til 65 cm i længden. BurntWood bruger træ, der varierer fra 19 mm til 50 mm i tykkelsen, og fra 30 mm til 400 mm i bredden. Det gør, at BurntWood kan udnytte hovedparten af det træ, der bliver afleveret på genbrugsstationen.

Udvalgte varer fra BurntWood

Se alle produkter fra BurntWood

ReUse i en brændt eller ubehandlet version

ReUse sælges i en brændt – også kaldet BurntWood-behandlet - og en ubehandlet version. ReUse sælges som færdige elementer, der sættes op på række, og som danner et flot færdigt resultat. Det er bræddernes forskellige dimensioner, som giver et unikt udtryk på facaden.

Vælger du ReUse i den brændte version, vil du opleve nuancer, der varierer fra kulsort til skinnende sølv. Hvert bræt får en unik overflade, der med sit nistrede udseende opleves både mat og skinnende.

BurntWood-behandlingen

Brændt træ er et bæredygtigt alternativ til trykimprægneret træ. Det er en imprægneringsmetode, som har været benyttet helt tilbage til vikingetiden, og som senere er blevet forfinet i den japanske bygningskultur. BurntWoods metode, har sine rødder solidt plantet i historien, men er samtidig et moderne svar på nutidens krav om at byggeriet skal være bæredygtigt. BurntWoods brændte facadeelementer har en forventet levetid på 50 år uden yderligere vedligeholdelse, men det vil patinere og gråne med årene.

Når de øverste millimeter af træet forkulles, brændes sukkerstofferne i træet ogsså, så̊ de skadelige mikroorganismer ikke har noget at leve af. Der anvendes ikke kemiske stoffer til imprægneringen, da det er træets egne stoffer, som gennem brændingen beskytter overfladen, som bliver både er smuk og ekstremt vejrbestandig. Træet smitter ikke af efter brændingen, da det får en primer.

Vælger du den ubehandlede version af ReWood anbefales du at oliebehandle facaden, for at undgå̊ de kemikalier, som er tilsat maling.

Se alle produkter fra BurntWood